ZSŰRI

JAN VAN DER ROOST

a zsűri elnöke
Jan Van der Roost 1956-ban született Duffelben (Belgium). Tanulmányait a Lemmensinstituutban, valamint a genti és az antwerpeni (Belgium) Királyi Konzervatóriumban végezte, ahol karmesteri és zeneszerzői képesítést szerzett. Amellett, hogy termékeny zeneszerző, zsűritagként, oktatóként, előadóként és vendégkarmesterként is igen keresett: zenei tevékenysége több mint 50 országba vezetett, míg kompozícióit világszerte előadták/felvették. Műveinek listája a legkülönbözőbb műfajokat és stílusokat öleli fel, többek között a következőket. két oratórium, egy gyermekopera, egy kantáta, egy szimfónia és néhány kisebb szimfonikus zenekari mű, gitárverseny, klarinétverseny, trombitaverseny, csellóverseny, szólómű szaxofonra és kamarazenekarra, kettősverseny két klarinétra és vonósokra, versenymű három harsonára és zenekarra, vonószenekari művek, kórusművek, kamarazene, … és számos mű fúvószenekarra, fúvószenekarra stb. E kompozíciók közül sok művet sugárzott a rádió és/vagy a televízió és/vagy CD-n is rögzítettek. A számos neves előadóművész közé tartoznak (többek között), akik játszották/énekelték/felvették zenéjét: St. Petersburg State Symphony Orchestra (RU), Vancouver SO (CA), Simon Bolivar SO (VE), Chicago SO (rézfúvósok – USA), Lengyel Rádió Kórusa, Szlovák Rádió SO, Orchestre Philharmonique de Luxembourg, Tokyo Philharmonic (J), Litván Kamarazenekar, The King’s Singers (UK), Janacek Filharmonikusok (CZ), Szófiai Szólisták (BG), Salzburger Solisten (AT), Filharmonikus Kórus Koszovó, Lviv Filharmonikusok (UA), Milano Classico Kamarazenekar (I), … és még sokan mások. Kizárólag megrendelésre komponál: Belgium, Hollandia, Luxemburg, Franciaország, Németország, Ausztria, Kanada, Norvégia, Japán, USA, Szingapúr, Kanada, Svédország, Koszovó, Spanyolország, Tajvan, Kolumbia, Finnország, Horvátország, Svájc, Magyarország, Egyesült Királyság, …  
www.janvanderroost.com

SZABÓ FERENC

zsűritag
Hidas Frigyes-díjas karmester, klarinéttanár. 1991 óta karmestere Tatabánya Város Fesztivál fúvószenekarának. 1992 szeptembere óta a komáromi Egressy Béni Művészeti Iskola fúvós tanszak vezetője és az Egressy Fúvószenekar karmestere. 1998. óta a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának tanára, alapító karmestere a Győr Symphonic Band-nek mely együttessel számos hazai és nemzetközi verseny, fesztivál bemutató együttesei és győztesei. Több CD felvételük a világ több pontján sikerrel került bemutatásra, valamint klasszikus zenei versenyen első helyezett lett. 2007-től a győri Hidas Frigyes Nemzetközi Karmesterkurzus művészeti vezetője. 2008-tól rendszeres meghívott karmestere a Győri Filharmonikus Zenekarnak. 2015 májusától a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség Elnöke. 2019 óta a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán a fúvóskarnagyi szak művésztanára. Rendszeres vendégkarmestere fúvós és szimfonikus zenekaroknak Magyarországon és külföldön, meghívott tanára zenei kurzusoknak.
https://zene.sze.hu/szabo-ferenc-gyor-symphonic-band-muvesztanar

DR. HABIL. SZABÓ ISTVÁN

zsűritag
Okleveles ütő kamaraművész és tanári diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola debreceni ágán kapta, ütő tanára Vrana József volt. Doktori (DLA) minősítést 2011-ben szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Oktatói tevékenység: kisújszállási Városi Zeneiskola (1989-1990), Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola, Debrecen (1990-1993 teljes állás, 2004-2009 óraadó). 1993-tól a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar: ütőhangszer főtárgy, kamarazene, metodika, szakdidaktika, repertoárismeret tárgyak, 2003 óta főiskolai docens, 2015 óta főiskolai tanár. 2010-2012 oktató – Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet. 2000 óta az Ifjú Zeneművészek Nyári Akadémiájának ütőhangszeres tanára, 2005-2018 között a Rézfúvós és Ütőhangszeres Tanszék vezetője, a Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozó és Verseny főszervezője. 2018-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskola ütőhangszeres alprogramjának vezetője. 2018-tól a Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti tagozat köztestületének tagja. 2012-től egyetemi oktató Szlovákiában, a felsőfokú ütőhangszeres képzés alapítója a Besztercebányai Művészeti Akadémián. 2019-től az Akadémia ütőhangszeres doktori programjának vezetője. 1984-2003 között a Debreceni Filharmonikus Zenekar tagja. 1983-1993 között a Debreceni Ütőhangszeres Együttes tagja, 1993 óta a Zeneművészeti Kar ütőegyüttesének vezetője. 1999-2003 között az intézmény keretein belül működött Talamba ütőegyüttes művészeti vezetője, 2004 óta a Zeneművészeti Kar ütőegyüttese a SONUS Ütőegyüttes néven működik. Hallgatói minden évben az Országos Rézfúvós és Ütőhangszeres felsőoktatási verseny nyertesei és helyezettjei.
https://music.unideb.hu/hu/node/54

BEKKER GYULA

zsűritag, szervező
Hidas Frigyes-díjas fúvószenekari karnagy, kürttanár. Főiskolai tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Debreceni Tagozatán végezte. Pályája elején dolgozott a Szabolcsi Szimfonikus Zenekarban, a Debreceni MÁV Filharmonikus Zenekarban, a Zrínyi Miklós Katonai Akadémia Szimfonikus Zenekarban, a Budapesti MÁV Szimfonikus Zenekarban, az Operettszínház Zenekarában, a Magyar Honvédség Központi Fúvószenekarában, a BM Szimfonikus Zenekarban, studió zenészként a Magyar Rádióban és a MAFILM stúdióban. A katonai szolgálatból való leszerelés után a Debreceni MÁV Filharmonikus Zenekar első kürtöse. Tagja volt a Debreceni Rézfúvós ötösnek, valamint alapító tagja és szólista volt a Weiner Rézfúvós-együttesben. 1986 óta balmazújvárosi zeneiskola tanára, 1987 óta vezeti a Balmazújvárosi Bekton Ifjúsági Fúvószenekart. Irányítása alatt a zenekar bejárta Európa szinte minden országát, öt nemzetközi verseny első helyezettje. 2014-ben a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Karmester – Fúvószenekari Karnagy mesterszakán kitüntetéses diplomát szerzett. Ugyanettől az évtől kezdve a kar oktatója. 2014-ben kimagasló karnagyi tevékenysége, valamint eredményes zenetanári munkájáért megkapta a Magyar Ezüst Érdemkeresztet. 2015-től a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségi tagja, Észak-Kelet Magyarország fúvószenekari referense.
https://music.unideb.hu/hu/node/592

SZÉLESI ATTILA

zsűritag
Fúvószenekari karmester, trombitatanár.
1996 óta a sárvári Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvóstanára, 2009 óta az intézmény vezetője.
1999-ben az általa alapított ifjúsági fúvószenekar vezetőjeként kezdte karnagyi pályáját. 2005 óta az egyesített Sárvári Koncertfúvószenekar karmestere. 
Fúvóskarnagyi oklevelét 2003-ban a pécsi zeneművészeti főiskolán Neumayer Károly tanítványaként szerezte meg. 
2015-ben a Szegedi Egyetem Zeneművészeti Karán fúvószenekari karnagy-művész diplomát szerzett, ahol Csikota József volt a mestere.
2001-ben – 29 évesen – tagja lett a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségének, 2015 óta ügyvezetőségi tag valamint a Nyugat-magyarországi régió fúvószenekari referense. 
A MAFUMASZ minősítő hangversenyein rendszeresen közreműködik a minősítő bizottság tagjaként.
A 2008-ban elindított, 2022-ben már 8. alkalommal megrendezett Sárvári Nemzetközi Fúvószenekari Verseny művészeti vezetője.