VÁROSUNK

BALMAZÚJVÁROS

Gyógyfürdő, változatos kulturális programok, történelmi, művészeti és néprajzi barangolások, felfedező és pihentető séták várják a vendégeket Balmazújvároson. A Hortobágyi Nemzeti Park szomszédságában található, természeti, kulturális értékekben és tradíciókban gazdag, s az elmúlt években számos fejlesztést megvalósító kisváros különleges élményeket, teljes kikapcsolódást, csendes környezetet nyújt az ide látogatók számára.
FELÜDÜLÉS, WELLNESS
Gyógyászati részlegével, wellness centrumával, egyedi szauna falujával egész évben teljes körű kényeztetést és kikapcsolódást nyújt a vendégeknek a város szívében található Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő. A gyógyfürdő fedett részében többféle szauna, gőzkabin, só-kamra, élménymedencék várják a látogatókat, és itt található Magyarország legnagyobb, akár 100 fő befogadására is alkalmas szaunaháza.
TÖRTÉNELMI, NÉPRAJZI BARANGOLÁSOK
Helytörténeti, irodalmi, népművészeti értékeinket ismerhetik meg, ha felkeresik a Semsey Kastély impozáns épületét, valamint Veres Péter író egykori lakóházát, a Veres Péter Emlékházat. 
A megújult kastélyban kapott helyet a Semsey Andor Múzeum, melynek állandó kiállításán megismerkedhetnek a látogatók Balmazújváros és a Semsey család történetével, valamint a város híres szülötteinek – köztük Veres Péter író, politikus, Soós Imre színész, Lengyel Menyhért író, színműíró, forgatókönyvíró – életével. Emellett időszaki kiállításokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is várják az érdeklődőket. 
A hagyományok útján járva érdemes ellátogatni az országban egyedülálló Mihalkó kalapos műhelybe, a Balmazújvárosi Német Hagyományok Házába vagy Rózsa Péter híres biogazdaságába Virágoskúton. Számos érdekesség várja a látogatókat a Rádiótörténeti kiállításon is. 
FELFEDEZŐ SÉTÁK
A sétára indulóknak ajánljuk a megújult Kossuth téri díszparkot,melyet a város legrégebbi épületei ölelnek körül: a Városháza, a műemlék magyar református templomés a szintén műemlék római katolikus templom. A megújult kastélypark nemcsak a pihenni vágyók, hanem szabadtéri kulturális rendezvények kedvelt helyszíne is. A városközpontból tovább sétálva felkereshetjük a németfalusi református templomot, vagy a Pásztorok terét. 
TERMÉSZETI KINCSEK, PUSZTAI HANGULATOK
Különleges madár ritkaságokkal, őshonos háziállatokkal találkozhatnak a környéken a természet szerelmesei. Bemutató teremmel, kiépített információs táblákkal ellátott megfigyelőhelyekkel, továbbá változatos túrákkal várja az érdeklődőket a Hortobágy Természetvédelmi Egyesület a Nagy-sziken és a környéken. 
SPORT, SZABADIDŐ
A sportolni vágyók figyelmébe ajánljuk a FIFA szabványnak megfelelő füves és műfüves pályákat, az új stadiont, a Kőnig Rendezvényközpontot, a megépült kerékpárutakat vagy az épülő uszodát. A  Sziki-horgásztó, a Kemencés Horgásztó, a Keleti-főcsatorna, a Kadarcs-Karácsonyfoki-csatorna és a Kékvizű pedig bőséges halállománnyal várja a horgászni vágyókat.
Szeretettel várjuk Balmazújvároson!
MEGKÖZELÍTÉS:
Balmazújváros megközelíthető a 33-as számú főúton, Hortobágytól 20 km-re, Debrecentől 23 km-re, a 4-es főúton Hajdúszoboszlótól 19 km-re, a 35-ös úton Hajdúböszörménytől 14 km-re, az M3-as autópályán Budapesttől 220 km-re. A település a debreceni nemzetközi repülőtértől 25 km-re helyezkedik el.
https://www.balmazujvaros.hu
http://semseykastely.hu/tourinform-iroda/latnivalok